Facility-tjänster

Byggstäd

Renovering eller nyproduktion?

Vi hjälper Er att göra fastigheten redo för inflyttning.

När man utfört en ombyggnad eller renovering hemma eller någon annanstans resulterar det ofta i en ordentlig röra. Det är skräp, byggrester och damm överallt.

Att städa efter en ombyggnation kan vara knepigt, det vet alla som någon gång har försökt. Byggdamm är ett förargliga material och finns överallt, tränger sig in där man tror att det är omöjligt och lägger sig bekvämt tillrätta.

Vi på SSG har lång erfarenhet av att utföra städningar i miljöer där byggen och renoveringar utförts och kan därför utföra jobbet snabbt, effektivt och med ett perfekt resultat.

Vi använder oss alltid av professionella metoder, produkter och städredskap för att säkerställa att vårt arbete håller den kvalitet som våra kunder förväntar sig av oss. Vi är alltid måna om att våra kunder skall vara helt nöjda med det utförda uppdraget, både när det gäller renlighet, effektivitet och prissättning.

Vi är anslutna till kollektivavtal Byggnads och alla medarbetare har ID06.

Industri- och Lagerstäd

Industristädning är lite speciellt då det ofta är väldigt hårt nedsmutsat och slitna ytor att städa. Industristädning kräver oftast också en helt annan maskinpark än normal städning, exempelvis skurmaskiner används flitigt på väldigt nedsmutsade golv.

Många glömmer ofta bort att sköta industrilokalerna på ett bra sätt trots att det är lika viktigt som kontorsstädning. Industrilokalen ska förutom att ge ett representativt intryck även förstås vara hälsosam för de som arbetar där.

Metoder på industristädning är ofta specialanpassade med tydliga överenskommelser vad som ska utföras innan påbörjat arbete. Gör gärna en förfrågan för professionell rådgivning och offert.

Några korta exempel på vad som kan ingå:

– Höghöjdsstädning  – dammsugning/rengöring av vertikala ytor från tak till golv.
– Rengöring/skurning av arbetsplatsutrustning/maskiner
– Maskinell enborstskurning av produktions/lagergolv där hela bruttoytan skuras/sopas.
– Maskinell kombiskurning av fria produktionsytor där nettoytan skuras/sopas.

Golvrenoveringar/stenslipningar

HTC SUPERFLOOR™ - Ta fram styrkan i ditt golv!

Betonggolv förtjänar mer än att bara trampas på. Med ett HTC Superfloor™ kommer du tydligt märka fördelarna med att ha betong som en exponerad golvyta. Ett grått, smutsigt golv förädlas till ett blankt, lättstädat, miljövänligt och slitstarkt golv. Det är bättre för miljön och din ekonomi.

HTC Superfloor™ – diamantslipat och högglanspolerat betonggolv. Lika tilltalande i den mest krävande industrimiljön som i det trendigaste vardagsrummet.

– Lättstädat
– Modernt och elegant
– Oslagbar hållbarhet
– Miljövänligt
– Ekonomiskt

Betong

Det faktum att betong är ett tåligt och hållbart material har varit väl känt i tusentals år. Spår av materialet, omkring 7000 år gamla, har hittats, och en del av de mest berömda byggnaderna från det romerska imperiet, inklusive Panthéon, byggdes av betong. Trots detta gick kunskapen om betongtillverkning förlorad. Det var inte förrän på 1600-talet som betongen återupptäcktes och än en gång blev ett av tidernas vanligaste byggmaterial.

Ett vackert betonggolv

Det latinska namnet, concretum, har genom historien kommit att bli synonymt med hållfasthet och tålighet. HTC Superfloor™ är ett revolutionerande golvkoncept med en teknik som gör betong mer än bara hållbar och slitstark. Tekniken är lika enkel som genial. HTC:s maskiner och diamantverktyg slipar och polerar betonggolvet för att avlägsna ytskiktet och exponera den mer hållbara betongen därunder. Resultatet av denna process blir ett starkare, mer hållbart, blankt och vackert golv. Och både miljön och ditt underlag mår bra.

Betong och naturstenslipning/polering enligt HTC-floorsystems, http://www.htc-floorsystems.com/

HTC TWISTER™

Tillsätt bara vatten! Ett strålande rent resultat varje dag

Twister™ är ett revolutionerande städsystem som består av rondeller preparerade med miljarder mikroskopiska diamanter som rengör och polerar golv mekaniskt i stället för med kemikalier. Twister™ kan användas på de flesta vanliga golvtyper, som terrazzo, klinker, linoleum, vinyl/plast, natursten och betong. Twister™ är verktyget som gör matta och slitna golv rena, glänsande och blankpolerade. Twister™ har unika fördelar som gynnar både städbolag och golvägare.

Eftersom diamanterna i en Twisterrondell inte bara är effektiva ur rengörande synpunkt utan också polerar golvytan under städningen, bibehålls samt ökar golvets glans och lyster successivt genom regelbunden användning av Twister™ som städmetod.

– Enastående kvalitet
– Kostnadseffektivt
– Miljömässig hållbarhet
– Användarvänligt

Besök hemsidan www.htc-twister.com för mer information.

NATURSTENSGOLV

GRANITGOLV
Polerad granit är tålig och mycket lämplig som golv. Granit är vanligt i köpcentrum, kontor och hotell. Polerad granit är också omtyckt för de vackra färgerna och mönstren. Oavsett slitage bibehåller ett polerat granitgolv glans och lyster. HTC-systemet ger enastående resultat på granitgolv. Den patenterade rotationsprincipen, de specialutvecklade granitverktygen och HTC:s produkter för granitpolering säkerställer slutresultat du kan vara stolt över. Besök hemsidan www.htc-floorsystems.com/sv-SE/ för mer information.

MARMORGOLV
Polerade marmorgolv uppskattas för sina vackra mönster och många nyanser. Ett polerat marmorgolv ger en elegant atmosfär och med lämpligt underhåll bibehåller polerade marmorgolv sin lyster i många år. Liksom för alla andra golvtyper har HTC utvecklat en metod för att slipa och polera marmorgolv så att de bibehåller kvalitet och utseende. HTC-metoden för marmorslipning ger marmorgolv unik lyster, kvalitet och jämnhet. Maskinernas patenterade sliphuvud och specialframtagna diamantverktyg säkerställer oklanderligt resultat. Besök hemsidan www.htc-floorsystems.com/sv-SE/ för mer information.

TERAZZOGOLV
Terrazzo är ett helt naturligt material som består av ballast (vanligen marmor) blandad med cement. Polerad terrazzo finns i många olika färger, så med polerade terrazzogolv kan du ge fantasin fria tyglar. Världen över används hundratals slipmaskiner från HTC för att slipa och polera terrazzo. HTC har utvecklat en speciell metod för denna typ av golv och åstadkommer fantastiska resultat tack vare maskinernas patenterade sliphuvuden och de unika diamantverktygen. HTC-metoden är avsevärt mycket mer effektiv för slipning av terrazzogolv. Arbetsmiljön är lika viktigt som att maskinerna är effektiva. Våra slipmaskiner är utformade med fokus på ergonomi och våra dammsugare säkerställer en dammfri miljö. Besök hemsidan www.htc-floorsystems.com/sv-SE/ för mer information.

SPACKELGOLV
När det kommer till spackelgolv så använder vi oss av Marknadsledande produkter. Allt från hårda spackelgolv med design, till flexibla golv som täcker gamla, befintliga sprickbildningar, vilket gör det utmärkt i miljöer med mycket trafik där det ställs höga krav på Design, akustik och slitstyrka såsom logistikcenter, kulvertgångar och produktionslokaler. Finns även som infärgat i ett antal kulörer. Dessa koncept kan med fördel appliceras på asfalt- och flintcoatytor liksom på plåt- och träytor samt keramiska plattor. Beläggningen är diffussionsöppen och klarar därmed att ligga på t. ex fuktiga betonggolv m.m.

VATTENBUREN EPOXIFÄRG
Är en 2-komponents pigmenterad vattenburen epoxifärg som är lämpligt att behandla exempelvis betonggolv för att uppnå högre kondition men också ge betongen en dekorativ kulörjämn yta. Detta passar för alla typer av betonggolv men även cementbaserade spackelbeläggningar, såväl gamla som nya. Vid behov impregneras betongen. Detta gör att ytan blir motståndskraftigare mot inträngande vätskor, ytan blir mer lättstädad och det ger ett visst halkskydd. – Dekorativa enhetliga kulörer – Diffusionsöppna produkter – Ökar slitstyrkan och höjer betongytans finish – UV- resistenta produkter Kontakta oss om du har flera frågor och funderingar!

FOGFRITT – HÄRDPLAST/MASSAGOLV
Golvbeläggningar av härdplasttyp passar vid all typ av industri som mekanisk industri, kemisk industri, processindustri, elektronikindustri, läkemedelsindustri, livsmedelsindustri m.m. Härdplastgolv passar utmärkt i offentliga miljöer som butiker, tvättstugor, trappor (ute- och innetrappor), källargångar, arenor, ishallar, kök m.m. Golvbeläggningar av härdplasttyp (epoxi, akryl, polyuretan och vinylester) är mycket lämpliga som ytskydd för nya och gamla betonggolv m.fl. underlag. De ger golven en ökad slitstyrka och golven blir porfria, fogfria och därmed lättstädade. Härdplastbeläggningarna har även hög resistens mot kemikalier, oljor, fetter etc och kan halkskyddas vid behov. Härdplastbeläggningar kan med sina ingående bindemedel och ”fillermaterial” (fyllningsmassa) varieras i det oändliga för att passa varje enskild golvlösning. Det viktiga är att välja rätt typ av golv utifrån den verksamhet som råder i lokalen. Man skiljer mellan våta och torra; varma eller kalla utrymmen, tung eller lät mekanisk påfrestning, liksom mellan vilka olika typer av kemikalier som golvet skall klara.

 

Klotter

Klottersanering utförs främst med hjälp av högtrycksspolning, men olika metoder krävs beroende på underlag samt färg. Ibland kan ytan behöva behandlas med kem eller blästras. De kemikalier vi använder för borttagning av klotter är miljögodkända och ofarliga för naturen.

I förebyggande syfte så kan vi klotterskydda väggar och fasader. Klotterskyddet ligger som ett skyddande lager och förhindrar att färg och smuts tränger in. Om det sedan klottras på den skyddade ytan så kan klottret lätt avlägsnas med vanligt vatten.

Butiksstäd

Butiksstädning bidrar till en ren och fin butik vilket ökar kundupplevelsen och en långsiktig lönsamhet hos butiken oavsett om det handlar om dagligvaruhandel eller detaljhandel.

Butiksstädning förutsätter en god kompetens hos städpersonalen för att ett bra städresultat ska kunna uppnås. Speciellt höga krav på städning ställs i dagligvaruhandel och i livsmedelsbutiker. En ren och fräsch butik ökar konkurrenskraften och gör att kunderna gärna kommer tillbaka. Butiksmiljön och god kundservice är idag mycket viktiga konkurrensmedel. Noggranna städinstruktioner och checklistor och kvalitetsmål säkerställer våra levererade städtjänster. Vi anpassar vårt städarbete efter dina öppettider och är flexibla i vårt utförande. Vi är fullt försäkrade med ansvarsförsäkring och företagsförsäkring. Alla våra anställda är försäkrade hos Fora.

En ren och fräsch butik ger ett intryck av att värna om såväl dess varor som miljön. Butiksstädningen är mycket betydelsefull för kundens intryck av butiken.

Fräscha och välstädade lokaler ger nöjda kunder. Vi har personal som vet att butiksstädning skiljer sig från annan städning. Det gäller bl.a. att vara snabb och flexibel med tanke på leveranser och omflyttningar i butiken.

SSG Facility Services anpassar städningen efter just era behov och förutsättningar. Vi har lätt för att ställa om vid förändringar i olika butiksmiljöer. Vi kartlägger era städbehov och erbjuder:

  • Effektiva och miljöanpassade städsystem
  • Flexibla insatser anpassade efter behov och säsong
  • Kontinuerlig kvalitetsuppföljning genom digitalt verksamhetsstöd
  • Serviceinriktad och motiverad personal
  • Garanti och försäkring

Vi utför all slags butiksstädning. Vi butiksstädar hos såväl små som mellanstora och stora företag. Städningen kan utföras alla dagar i veckan, dag- eller kvällstid, vardag som helg. Vi är flexibla och anpassar oss till kundernas behov och önskemål. Ring oss så berättar vi vad vi kan göra för just ditt företag.

Tilläggstjänster

Vi tar självklart hand om tilläggstjänster såsom fönsterputs, golvvård, tvätt av handdukar, förbrukningsmateriel, entrémattor, m.m. Allt vårt arbete inom butiksstädning präglas av miljö och kvalitet!

 

Företagsstäd

Vi människor tillbringar en stor del av dygnet på vår arbetsplats.

Faktum är att vi tillbringar ungefär lika mycket av vår vakna tid på jobbet, som vi gör hemma i vår egna bostad. Därför är det precis lika viktigt att vi trivs bra i vår arbetsmiljö och på arbetsplatsen, som att vi har det fint och mysigt hemma.

En av de allra viktigaste faktorerna för att trivseln skall kunna hållas på en bra nivå, är naturligtvis renlighet och städning. Det är absolut nödvändigt för människors allmänna välbefinnande att vistas i en miljö som är ren och där det är ordning och reda.

Renlighet och god hygien är också av stor betydelse för den fysiska hälsan. Damm, smuts och ohygieniska arbetslokaler kan orsaka onödiga hälsoproblem, som i sin tur kan leda till stora kostnader för arbetsgivare i form av sjukdagar och försämrad arbetsförmåga hos de anställda.

Det är också viktigt att tänka på att arbetsplatsen är en plats för representation, där besökare ska få ett gott intryck av företaget.

På SSG har vi alltid kunden, människan och miljön i fokus.

Våra kunders och samhällets behov är grunden till vår verksamhet. Vi utvecklar och erbjuder hållbara lösningar till våra kunder och arbetar för att varje projekt och leverans blir en god hållbar referens för framtida affärer.

Vi är anslutna till kollektivavtalet Fastighetsanställdas och alla medarbetare har ID06.

Flyttstäd

Det finns många fördelar med att låta en professionell städfirma utföra flyttstädning. Du lämnar en ren och nystädad bostad. Du sparar tid och kan koncentrera dig till ditt nya boende. Kontakta oss idag om du vill ha hjälp med flyttstäd.

Det som ingår i en flyttstädning är:

Samtliga rum

– Fönsterputs, in- och utsida och mellan
– Dammsugning av element
– Dammsugning och moppning av golv
– Avtorkning av dörrar, dörrkarmar, väggar, vägglister, väggkontakter och strömbrytare
– Avtorkning skåp och garderober

Badrum/toalett

– Rengöring av toalett, utsidan av vitvaror, handfat och kran
– Avtorkning av badrumsskåp samt speglar putsas
– Rengöring av badkar, in- och utvändigt samt under
– Rengöring av golvbrunn (ej invändigt)
– Avtorkning av rör, vattenledningar, tvättställ samt handdukstork
– Avkalkning och rengöring av kakel och klinkers

Kök

– Rengöring av kyl, sval och frys in- och utvändigt samt under (frys bör avfrostas innan städningen)
– Rengöring av utdragen spis in- och utvändigt, även ugnsplåtar
– Rengöring av diskmaskin in- och utvändigt
– Avtorkning av skåp, lådor och bänkar invändigt och utvändigt (om tömda)
– Avtorkning av köksfläkt samt ventiler (ej inuti)
– Avtorkning av belysning
– Dammsugning och moppning av golv

Fönsterputs

Vi erbjuder dig professionell fönsterputsning i Östergötland och Stockholm med som ger fantastiska resultat. Vi har en lång och gedigen erfarenhet av fönsterputs och hjälper dig att få dina fönster skinande rena, vare sig du bor i lägenhet, villa eller radhus. Givetvis erbjuder vi även fönsterputs för kontorslokaler, skyltfönster och dylikt.

Fönsterputsning på hög höjd
Vi är stolta över att erbjuda miljövänlig fönsterputsning med RentVatten-metoden på hög höjd. Vi har investerat i ett miljövänligt system för att rengöra fönster ända upp till 18 meters höjd – samtidigt slipper våra kunder dyra liftkostnader.

Så här går metoden och fönsterputsningen till:

Vattnet renas genom ett filtersystem och resultatet blir RentVatten utan kalk och mineraler. Det rena vattnet rengör fönster och solpaneler med hjälp av en munstycksförsedd borste (specialmaterial för en repfri rengöring) som effektivt tar bort smutsen samtidigt som det inte blir några droppmärken efter vattnet när det torkar.

Arbetet utförs med UNGER HiFlo PureWater Cleaning System med lättviktsstänger.

Läs mer på UNGER’s hemsida – www.ungerglobal.com

 

Personaluthyrning

Hyr Personalen av oss!

Personaluthyrning av kvalificerad personal

Vi brukar beskriva oss som ett lite mindre och lite erfarnare företag som alltid försöker vara personliga, snabba och flexibla. Vi hyr ut en eller många. På kort eller lång tid. Erfaret proffs eller ung i yrket. Nu direkt eller på lite sikt. Och alltid på dina villkor – handplockade medarbetare med rätt kvalifikationer.

Allt ingår – även den korta startsträckan

Glöm bekymmer i form av oväntade kostnader för till exempel sjukfrånvaro. Personaluthyrning med hjälp av oss på SSG ingår allt från försäkringar till VAB vilket gör det enkelt för dig att få koll på vad det kommer att kosta att ta in extrapersonal.

Toppa ditt arbetslag med talanger fån SSG – en person eller ett helt team

Vi kan hjälpa dig och ditt företag med extra arbetskraft vid precis rätt tillfälle så att allting fortsätter att flyta på. Du kan ta in en person eller en hel avdelning – helt beroende på dina behov. När saker och ting lugnar ner sig igen tackar våra medarbetare för sig och din arbetsstyrka återgår till normalläge igen. Personaluthyrning när den är som bäst!

Många fördelar med att hyra personal

En av fördelarna med att hyra personal är att du alltid har just den bemanning du behöver – varken mer eller mindre. Vi hjälper dig när din personal är ledig, på utbildning eller när du har behov av att snabbt öka bemanningen till exempel i stället för övertid eller vid produktionstoppar.