Vi städar Sörmland & Östergötland

Säljer sitt livsverk och blir anställda i företaget

Henric Isaksson och Patrik Lundin, SSG facility services, från Motala köper Alex städservice av Zeina och Ilyas Bol som blir kvar i företaget som anställda.
Säljer sitt livsverk och blir anställda i företaget
Säljer sitt livsverk och blir anställda i företaget

Henric Isaksson och Patrik Lundin, SSG facility services, från Motala köper Alex städservice av Zeina och Ilyas Bol som blir kvar i företaget som anställda.

”Vi har vuxit mycket på väldigt kort tid och behöver en förändring. När vi träffade Henric och Patrik ”klickade” det direkt och de har ett väldigt bra koncept kring miljöarbete som vi behöver. Företag som vi har uppdrag hos har också ökade krav när det gäller arbetetsmiljö och det är väldigt tidskrävande”, säger Zeina.

Makarna Bol startade Alex städservice 1991 som enskild firma och gick över till aktiebolag 2011 och har just nu 17 anställda. Omsättningen låg 2019 på 10,5 miljoner kronor.

”Både Ilyas och jag kommer arbeta kvar i företaget, men som anställda. Så som vi jobbat de senaste åren håller inte i längden. Vi kan inte vara borta en dag, utan är inne och styr och ställer med allt möjligt. Det behövs en bättre struktur. Som anställd kan jag fokusera på färre uppgifter och istället göra det riktigt bra”, förklarar Zeina.

Det syns på Zeina och Ilyas att beslutet inte varit enkelt att ta. 

”Det har varit jättesvårt och vi har funderat i många månader, men det känns skönt nu när vi bestämt oss och vi känner oss helt trygga med att sälja till Henric och Patrik”, säger Zeina.

De båda entreprenörerna från Motala började arbeta tillsammans 2015 och startade städbolag 2017. I och med köpet av Alex städservice har deras företag vuxit till 60 anställda med en omsättning på 35 miljoner kronor per år på knappt fyra år.

”Tanken från början var inte att starta städbolag, men vi började lite försiktigt med enbart hemstäd. Nu kör vi både hemstäd och mot företag. Det viktigaste för oss är att nischa oss med ett bra miljöarbete och hållbara lösningar”, berättar Patrik.

Varför köper ni Alex städservice?

”Vi får kompetens som gör att vi kan gasa rejält. Vi vill fortsätta växa i Norrköping och det känns naturligt att nu även komma in i Finspång. Eftersom vi har haft fullt upp med Motala och Norrköping har vi inte hunnit med att bearbeta marknaden i Linköping och det kommer vi att kunna göra nu”, berättar Henric.

Hur hittade ni varandra?

”Henric har sålt städmaskiner till oss och vi har haft annons ute om att vi ville sälja. Det har varit fler intressenter här, men det kändes bäst med Henric och Patrik från start”, säger Zeina.

Blir all personal kvar från Alex städservice?

”Ja, tanken är att på sikt bli ännu fler anställda i Finspång och även i Norrköping”, sammanfattar Henric Isaksson.

https://folkbladet.se/bli-prenumerant/artikel/r29edm2l

Vår verksamhet
Folk i rulltrappa
Klottersanering

Ta hjälp av oss för borttagning av klotter. Vi utför arbetet på ett miljögodkänt sätt, med produkter som är ofarliga för naturen.

Stenslipningar - SSG Facility Services
Stenslipning

SSG slipar alla typer av stenytor, från golv till tak. Rusta upp era stenytor till en miljövänlig och slitstark yta.

Fönsterputs - SSG Facility Services
Fönsterputs

Miljövänlig fönsterputs som effektivt och skonsamt tar bort smuts och stänk och får dina fönster att skina utan ränder och spill.

Bild på skinande kök
Vad kostar hemstäd

Låt oss städa ditt hem så du får tid över till annat. Hållbara produkter med fokus på människan och miljön.